Tuesday, December 19, 2006

ROMAN:"Kongepudler" av anonym forfatter

Kongepuddelen er en hund som er svært sosial, men som også betraktes som ynkelig, krypende og smiskende. Ikke rart at dette blir kallenavnet på Trond Giske og Ari Behn.

De to kongepudlende har store politiske mål. Giske vil bli statsminister og Behn vil bli kulturminister. For å nå sine mål så setter de igang en plan som er utarbeidet av Dinamo. Etterhvert blir også Hans Geelmuyden involvert - dog ikke helt frivillig.


Det viktigste elementet i planen er å diskreditere Jens Stoltenberg. Men det må gjøres på et område hvor Trond Giske kan fremstå som positiv - en som kjemper mot de onde kreftene som har ødelagt for Stoltenberg. Samtidig må også Jonas Gahr Støre knuses. Ellers kan de jo risikere at det er han som tar over som statsminister.

Planen settes i verk. Diverse innlegg på private blogger forteller om en svart side ved Stoltenberg. Etterhvert begynner bloggerne å sitere hverandre. Og tilslutt begynner pressen å sitere bloggene og å bygge sine historier basert på dem. Det er i det hele tatt pressen som blir mest latterliggjort i denne boken. Hvordan de koker suppe på små spikere og ikke bryr seg om å kontrollere sine kilder.

Men på sykkeltur med Gerd-Liv Valla oppdager Giske at hun og LO ikke vil støtte alle elementene i planen hans.....

Dette er en morsom bok som henger ut deler av det politiske liv i Norge på en brutal måte. De rike og intellektuelle får også gjennomgå. Og altså pressen. Det kan virke som om den anonyme forfatteren er godt informert om det politiske liv, men jeg vet for lite om det selv til å vite hvor dyp kunnskap han egentlig besidder.

Terningkast 4

No comments: