Saturday, July 22, 2006

DINGS: Garmin Nüvi 350

Jeg har prøvd å finne den beste GPS for bilnavigasjon en god stund. Jeg hadde lenge lyst på TomTom, men valgte Garmin av følgende grunner:
  • Garmin er mye mindre og lettere enn TomTom. Den veier 140 gram og er på størrelse med en kortstokk. TomTom er mer enn dobbelt så tung og mye mere klumpete.
  • Den har vunnet mange brukertester. Internasjonale tester og ikke bare TV2-hjelper-deg.
  • TomTom har vært umulig å få tak i....
Nüvi leveres med kart for hele Europa installert. Det bruker 1.3 av totalt 2.0 gigabyte minne. Resten kan brukes til MP3 og bilder. Det er dessuten plass til et tilleggskort som for eksempel kan inneholde reiseguide.

Navigasjonen er kjempelett å bruke og fungerer glimrende. Den har fjernet et stort stressmoment i forbindelse med bilkjøring på ferie. Plutselig slipper vi å krangle og stresse for å finne veien. Kjørte rett til hotellet i Dijon uten å ta frem et veikart..... Og rett inn i Barcelona der jeg aldri har våget meg før.

Noen ganger har jeg likevel tatt av feil vei. Men det gjør ikke noe; Nüvi beregner bare ny rute og leder oss inn på rett spor uten noe stress. På samme måte så gjør det ikke noe om vi kjører på en vei som er anlagt etter at de innbygde kartene ble laget. Etter noen øyeblikks forvirring så tar Nüvi seg inn igjen og finner riktig vei.

Den innebygde GPS-mottageren benytter et helt nytt chipsett. Dette er mye mere følsomt enn de i tidligere mottagere. Mottageren fungerer derfor uten problem med innebygget antenne inne i bilen. Vanligvis finner den satelittene på under et halvt minutt. Men noen få ganger tar det veldig lang tid. Dette må være en softwarefeil og jeg håper at de kommer med en upgrade snart.

Et av de store salgspoengene for Nüvi har vært at stemmen som leder deg uttaler navnet på gaten du skal svinge inn i. Dette ble en skuffelse siden den norske stemmen faktisk ikke har denne fasiliteten. Det finnes bare på de store språkene som tysk, fransk og engelsk.

Jeg har testet alle disse og har valgt å bruke Australsk-Engelske Jill.
Hun snakker tydelig selv om hennes uttale av norske og franske gatenavn er
til dels hysterisk morsomme.

Tyske Steffi er litt bedre på norske navn, men kjørebeskrivelsene er vanskelige
å forstå. Men tysk er jo veldig godt egnet til å gi kommandoer....

Den franske damen er absolutt ubegripelig på norske navn. Hun er derimot
god på franske navn, men hennes kjørebeskrivelser er for vanskelige å forstå.

Dette er helt klart årets beste dings!

Terningkast 6

No comments: