Monday, August 14, 2006

FAGBOK: "User Interface Design for programmers" av Joel Spolsky

Idéen er jo god: en bok om konstruksjon av brukergrensesnitt som er myntet på programmereren. Det er nok riktig som det sies på omslaget at mange programmerere ikke liker å lage brukergrensesnitt fordi de føler at dette er et område som egentlig passer best for grafiske designere - kreative og dramatiske folk i svarte klær.
Så forfatteren går gjennom et antall temaer innen brukergrensesnitt og kommer med råd og forklaringer om hvordan de bør utformes. Problemet er at det meste ender opp med å bli eksempler på feil Microsoft har gjort og beskrivelser av hvordan Joel Spolsky ville gjort det istedet. Jeg har før nevnt at Joel Spolsky har et ego som er ganske enormt. Han har dessuten jobbet i Microsoft og det kan virke som om han har et uforløst forhold til dem.

Boken har pene, tykke sider og mange fine fargeillustrasjoner. Dessverre er det det eneste positive som jeg egentlig sitter igjen med.

Kan kjøpes på amazon hvis man absolutt vil sløse bort pengene sine.

Amazon sier:
"Full color guide showing any programmer how to become a good user interface designer. Discusses information programmers need to know, and features examples of what to do and not to do with user interfaces. Poses logical rules that can be used without artistic talent. Softcover."

Terningkast 1

No comments: